Fotograma de First Man

De ‘Star Wars’ a ‘First Man’


TONI AYALA (textos)

Justin Hurwitz s’està convertint en el compositor de moda de bandes sonores de cinema. Si el 2017 ja va guanyar l’Oscar de la categoria pel musical La La Land, ara, acaba d’endur-se el Globus d’Or per les melodies de First Man, pel·lícula també dirigida per Damien Chazelle, que retrata la missió de l’Apol·lo 11 a la Lluna del 1969.

Si First Man ens demostra una cosa és que l’espai és un gran font d’inspiració per als compositors de música. John Williams n’és, segurament, l’exemple més clar. 

Tant és així que és el segon any consecutiu que una pel·lícula amb temàtica de l’espai o amb extraterrestres pel mig guanya el Globus d’Or. L’any passat, el compositor Alexandre Desplat es va endur el guardó per La forma de l’aigua. I tampoc no seria estrany que Justin Hurwitz aconseguís, finalment, un nou Oscar per First Man.

En honor de tots aquests compositors que han mirat a l’espai per fer-nos vibrar amb la seva música, hem seleccionat una playlist amb cinc pel·lícules de l’espai o amb extraterrestres la música de les quals va merèixer ser premiada.

First Man (el primer home) (Justin Hurwitz, 2018).

La forma de l’aigua (Alexandre Desplat, 2017)

Gravity (Steven Price, 2013)

ET, l’Extraterrestre (John Williams, 1982)

Star Wars: Episode IV – A New Hope (La Guerra de les Galàxies) (John Williams, 1977)