Nicole Maines caracteritzada com a Dreamer a Supergirl

Supertranssexualgirl


TONI AYALA (textos)

Nicole Maines només té 21 anys, però ja ha viscut una vida de pel·lícula, no només perquè treballa com actriu, sinó perquè, realment, la seva història ja ha estat objecte almenys d’un llibre i un documental. 

Es va fer famosa fa cinc anys per haver estat víctima d’un cas de discriminació a l’escola per la seva condició de transsexual i, ara, torna a ser notícia perquè ha estat triada per ser la primera superheroïna transgènere a la sèrie ‘Supergirl’

La presentació del seu personatge s’ha fet ni més ni menys que en el marc de la San Diego Comic-Con, el major esdeveniment internacional per als fans dels còmics i la televisió. Allà es va anunciar que donaria vida a Dreamer, “una profunda jove dona transgènere amb una feroç determinació de protegir als altres”.

Maines i el seu germà bessó idèntic Jonas van ser adoptats en néixer per Kelly i Wayne Maines. Ella va ser assignada com a ‘home’, però assegura que ja sabia que era transsexual amb només tres anys. De fet, va triar el nom Nicole inspirant-se en el personatge de ‘Nicole Bristow’ en el programa infantil del canal Nickelodeon ‘Zoey 101’

Maines va ser ‘Susan Doe’ (pseudònim utilitzat per protegir la seva identitat durant el procés judicial) en el cas de referència Doe v. Regional School Unit 26, que també es coneix com a Doe v. Clenchy.

Quan Maines era a l’escola primària, l’avi d’un company de classe es va queixar perquè utilitzava el bany de les nenes. 

El centre li va vetar l’ús del lavabo femení i la va obligar a utilitzar el del personal. La seva família, però, va demandar al districte escolar, ja que considerava que el col·legi estava discriminat-la per ser transsexual. 

El juny del 2014, el Tribunal Suprem de Maine va dictaminar que el districte escolar violava la Llei de Drets Humans i evitava, així, que prohibís l’accés dels estudiants transgèneres als banys d’acord amb la seva identitat. Maines i la seva família van rebre, a més, una compensació de 75.000 dòlars arran de la demanda de discriminació. 

Aquest cas va ser el primer en què un tribunal estatal va fixar el dret d’una nena transgènere a utilitzar el bany d’acord amb la seva identitat sexual. Per tant, es pot dir que Maines no només serà una superheroïna en la ficció de la sèrie ‘Supergirl’, sinó que també és una Supertranssexualgirl en la vida real amb “una feroç determinació de protegir als altres”.