Animals milionaris


TONI AYALA (text)

Un colom missatger, anomenat Armando, acaba de ser subhastat per 1,25 milions d’euros, amb la qual cosa s’ha convertit en l’ocell més car de la història, segons els especialistes de PIPA (Pigeon Paradise).

Armando és un colom mascle criat a l’establiment belga de Joel Verschoot, un dels més prestigiosos del món. Fins ara, el rècord entre aquestes aus corresponia a New Bliksem, venuda al novembre del 2018 per 376.000 euros.

Per això, els amos d’Armando mai haguessin pogut pensar que aconseguirien vendre’l per una quantitat milionària. Com a molt, n’esperaven uns 3.000 euros o, si algú volia trencar la guardiona, mig milió, però no 1,25 milions com ha sigut la xifra final.

Per què hi ha hagut uns compradors xinesos disposats a pagar aquests diners? Sí, és cert que Armando ha guanyat el Campionat de Coloms Ace, l’Olimpíada de Coloms i la clàssica d’Angulema de França, però el cas és que ja està retirat de la competició. Per què val tants calers, doncs?

Els experts consideren que aquest colom, de 5 anys d’edat, pot continuar tenint cries fins almenys els 10 anys i viure fins que en tingui 20. Per tant, han pagat per la seva possible descendència.

Armando, l’ocell més car del món. / Foto: PIPA (Facebook)

L’interès a la Xina pels coloms missatgers ha crescut moltíssim, ja que competeixen en carreres per veure qui és capaç de tornar al seu colomar des d’un punt de sortida situat a centenars de quilòmetres. I s’hi mouen molts diners.

Armando és famós perquè és l’ocell més car del món, però no és l’únic animal de la història que ha generat molts diners. I és que n’hi ha hagut d’altres milionaris. N’hem seleccionat els cinc més rics:

Gunther IV (240.000.000 euros)

Aquest gos va heretar del seu pare, Gunther III, una fortuna estimada en 240 milions d’euros. El seu progenitor s’havia fet ric a la mort de la comtessa alemanya Karlotta Libenstein, qui va morir el 1992. La Corporació Gunther, que administra els diners, va intentar comprar fa uns anys la sumptuosa mansió de Sylvester Stallone a Miami, tot i que al final es va decantar per la de Madonna per 7,5 milions de dòlars.

Kalú (60.000.000 euros)

El ximpanzé sud-africà Kalú, rescatat en una carretera per la Comtessa Kemoore, va acabar rebent de la seva benefactora una herència de 60 milions d’euros.

Keiko (20.000.000 euros)

Keiko és la coneguda orca d’Allibereu a Willy, la qual va aconseguir tal fortuna gràcies a les seves aparicions en les diverses pel·lícules i sèries. Tot i així, no ho va passar gens bé. El 12 de desembre del 2003, Keiko va morir sobtadament a causa d’una pneumònia. Va tenir un funeral multitudinari.

Trouble (12.000.000 euros)

Quan el 2007 va morir la seva propietària, Lleona Helmsley, una empresària de Nova York, li va deixar una fortuna de 12 milions d’euros al seu gosset. Un acord posterior amb d’altres parts implicades va reduir-la a 2 milions, cosa que va aixecar les protestes de les protectores d’animals.

Conchita (10.000.000 euros)

A aquesta chihuahua li va caure en herència un fons monetari de 3 milions d’euros i una mansió de 8.3 milions a Miami Platja. Era la petita gosseta de l’hereva Gail Posner, filla de l’artista Victor Posner, que va morir als 67 anys.