Grafits, música i acció solidària


ALBERT MANDONADO – ALEXANDRE SURIÑACH (Dj’s pel Canvi) – SUSANA GÒMEZ -MARC MOLINA (Artenea)

Quan dues entitats amb ganes de crear sinèrgies noves i innovadores, com Dj’s pel Canvi i Artenea, s’ajunten, surten projectes com el “Jo punxo i tu pintes”.

Aquesta proposta va començar amb una prova pilot el passat mes de febrer i permet als participants en l’acció expressar-se a través de la música i la pintura.

Artenea és una entitat sense ànim de lucre amb 10 anys de trajectòria. És una associació d’art teràpia que ofereix Tallers d’Arts Escèniques, Arts Plàstiques i Teràpies Alternatives que ajuden a les persones en la seva autoexpressió, donant-los l’oportunitat de plasmar d’una forma creativa les seves inquietuds, sentiments i il·lusions.

En aquest cas, dins del marc del Pla comunitari de Navas i, gràcies a la seva tècnica, l’Angi, vam exportar aquest model al carrer. El passat divendres, 22 de març, es realitzà un esdeveniment al barri de Navas, on el jovent tant del barri com d’altres zones properes (Sagrera, Congrés i Bon Pastor) i els joves d’Artenea van participar en diferents accions creatives durant la tarda.

La proposta va finalitzar amb una nova edició del Jo punxo i tu pintes, no només per als joves participants, sinó que va ser un acte obert al barri.

Aquest cop, els companys d’Artenea ens van sorprendre amb un mural amb grafit, en el qual joves, nens i nenes i veïns i veïnes, van participar-hi lliurement i es van poder expressar a través de la musica i la pintura.

Creiem sincerament que aquest projecte és molt més ric i molta més gent se’n pot beneficiar, per tant, sortir al carrer i compartir-lo d’aquesta manera n’era l’evolució natural!

Seguim treballant, doncs, per continuar duent-lo a terme en espais comunitaris.