Música i vida després del càncer


ALBERT MALDONADO / ALEXANDRE SURIÑACH (Dj’s pel Canvi)

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) és una entitat que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies. Actualment, agrupa 15 entitats federades.

La FECEC va néixer amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. Actua com a cens d’informació i dona servei a les entitats contra el càncer federades, fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial.

En aquest context, el passat dissabte 6 d’abril, la FECEC va organitzar la jornada ‘Celebra la vida després del càncer’. L’objectiu era sensibilitzar i visibilitzar les dificultats amb què es poden trobar les persones que superen o cronifiquen un càncer.

Entre les 10:00 i les 17:00 hores, l’edifici històric de la UB, va acollir xerrades d’experts, testimonis, activitats d’oci i esport per a tota la família per tal de “celebrar la vida després del càncer”.

D’entre tots els tallers i activitats, Dj’s pel canvi vam ser convidats a exportar-hi la nostra activitat ‘Fes de Dj per un dia’, que normalment duem a terme a les instal·lacions de Plastic Academia i que, en aquest cas, vam realitzar a l’edifici històric de la UB.

Joves i també adults de diferents entitats van poder participar-hi. En aquest cas, es va optar per portar-hi dos equips complerts de dj (un de darrera generació, cedit per Plastic Academia), perquè els assistents poguessin repartir-se en la pràctica.

Han passat ja uns dies i, en fer-ne balanç, la veritat és que va ser una jornada molt amena, en la qual tothom que va voler, va poder apropar-se a la música i practicar la sensació de convertir-se en dj per un dia.

L’aula era oberta a qualsevol persona que s’interessés pel taller. Esperem seguir col·laborant amb aquest tipus d’esdeveniments que visibilitzen la realitat de les persones que han superat un càncer.

A través de la música, celebrem la vida.