El Traster de Can Ricart


ALBERT MALDONADO (Dj’s pel Canvi – text i fotos)

Can Ricart és un recinte industrial que ocupa un espai equivalent a quatre illes de L’Eixample barceloní. Està situat a l’antic eix industrial de Pere IV, a la vora d’altres antigues fàbriques, com ara Oliva Artés, ca l’Alier, l’Escocesa o Ca l’Illa.

A l’actualitat, Can Ricart és uns espais del barri del Poblenou on estan emergint nous equipaments, com ara el Casal de Joves i iniciatives obertes als veïns i veïnes.

Aquest passat diumenge es va realitzar una nova edició del ‘Traster de Can Ricart’, dedicada a projectes de Transformació Social, unes iniciatives que, amb el seu impuls, contribueixen a millorar la vida de les persones i dels barris. Entitats com Diomcoop, Apropem-nos o Associació FMT’s van ser-hi presents. 

Hi va haver diverses activitats. Pel matí, una classe de Tai-xi i els més petits van gaudir de Les Floretes de la Flor de Maig. A més a més, s’hi va fer un taller de dibuixos pels més grans.

A mig matí és presentà el llibre Ciudad de vacaciones’, un treball crític amb la turistificació i la massificació als nostres barris. El tema va donar peu a una xerrada-col·loqui molt interessant amb els assistents.

Durant tota la jornada va haver-hi begudes preus populars i menjar d’arreu del món de col·lectius vulnerables, com la cuina marroquina.

Dj’s pel Canvi va musicalitzar tota la festa amb temes triats per a l’ocasió, des de les 11 del matí fins a l’hora de dinar. No van faltar-hi clàssics del reggae, el soul, el jazz, la música dels 80’s i algunes sorpreses una mica més pujades de bpm per finalitzar la jornada, la qual va acabar amb la gent ballant.

Llarga vida al Traster de Can Ricart!