El club dels 500 més rics


TONI AYALA (text i foto)

La guerra comercial entre la Xina i els Estats Units afecta, també, als més poderosos. I és que la riquesa col·lectiva de les 500 persones més riques del món va patir un daltabaix important en només un sol dia amb la devaluació de la moneda xinesa, el iuan.

Segons dades de Bloomberg, els majors magnats van perdre dilluns passat en conjunt el 2,1% de la seva fortuna, equivalent a 110.000 milions de dòlars a causa de la caigura de les borses després que la Xina contraataqués les polítiques de Donald Trump amb una inesperada devaluació de la seva moneda.

Entre les il·lustres víctimes d’aquest “efecte iuan” qui pitjor ho va passar va ser el fundador d’Amazon, Jeff Bezos, la fortuna del qual va disminuir en 3.400 milions de dòlars d’un dia per l’altre després que les accions de la seva empresa caiguessin en picat.

Bezos no va ser-ne l’únic gran perjudicat d’entre els rics més rics del món. Bernard Arnault va perdre 3.200 milions; Mark Zuckerberg: 2.800 milions; Mukesh Ambani, 2.400 milions i Bill Gates, 2.000 milions, per posar-ne alguns exemples.

Tanmateix, Bezos continua sent l’home més ric del món amb una fortuna estimada en 110.000 milions de dòlars.

A més, el selecte club dels 500 més rics acumula un increment de la seva riquesa d’un 11% en el que portem d’any.