Missatge en una ampolla


TONI AYALA (text)

Un dia, Tuler Ivanoff va sortir a buscar llenya. Viu a Alaska. Després d’un temps caminant va topar-se amb un missatge ocult en una ampolla.

Tot intrigat, Ivanoff va publicar un missatge a Facebook el passat 5 d’agost: “He trobat avui un missatge en una ampolla. Algun amic que sigui intèrpret de rus per aquí?”

Els mitjans russos es van fer ressò de la història i van aconseguir trobar a l’autor de la missiva: el capità Anatoly Botsanenko, qui ara té 86 anys.

Resulta que aquest mariner rus va llançar l’ampolla amb el missatge quan estava a bord del buc Sulak fa 50 anys, el 20 de juny de 1969. La nota deia això:

“Salutacions cordials! Des del vaixell almirall de la Flota Russa del Llunyà Orient VRXF Sulak, saludo a qui trobi aquesta ampolla i li demano que respongui a tota la tripulació a la següent adreça Vladivostok -43 BRXF Sulak. Li desitgem bona salut, una llarga vida i feliç navegació. 20 de juny de 1969”

Es dona el cas que un missatge que es va originar de la forma més senzilla -llançant una ampolla al mar- s’ha amplificat ara gràcies a les modernes xarxes socials, a través de les quals han aconseguit trobar la persona que el va escriure.

Quan van informar al vell capità Botsanenko que havien trobat la seva nota a Alaska, es va posar a plorar de felicitat.