Embolic a l’Àrea 51


TONI AYALA (text)

El passat mes de juny, Matty Roberts, un estudiant de 20 anys de Bakersfield, Califòrnia, va publicar un esdeveniment de broma a Facebook, en el qual cridava a ”irrompre a l’Àrea 51, no poden detenir-nos a tots”. El pla era reunir a la famosa base tanta gent que fos impossible evitar que poguessin accedir-hi.

A dia d’avui, més de 3,5 milions de persones han expressat interès a assistir a l’esdeveniment el proper 20 de setembre.

Per a la Força Aèria dels EUA i els comtats de Lincoln i Nye, els intrusos de l’Àrea 51 poden ser una preocupació, però el problema és que, aprofitant aquesta publicitat, s’hi han organitzat dos festivals que plantegen grans desafiaments de seguretat i infraestructura per a les autoritats locals.

Es tracta de l’Alienstock, organitzat per l’hotel Little A’Le’Inn de Rachel, i l’Storm Area 51 Basecamp, celebrat en el Centre de Recerca Alienígena de Hiko, que ja compten amb els permisos del comtat de Lincoln, que ja ha signat prèviament una declaració d’emergència.

I és que si bé ningú sap amb certesa quantes persones hi assistiran, el cert és que les xifres oscil·len entre 5.000 i 50.000.

Visitar l’Àrea 51 ha estat una ruta de peregrinació per als teòrics de la conspiració alienígena durant dècades. Situada al costat del Llac Groom, la base es va establir en la dècada de 1950 com una instal·lació de prova per a un avió espia, el Lockheed O-2. De fet, la instal·lació no es va associar públicament amb extraterrestres i ovnis fins a la dècada de 1980.

La broma de Matty Roberts s’ha sortit de mare, doncs hi ha molta gent que s’ha pres seriosament la crida a entrar a l’Àrea 51 per comprovar si realment s’hi fan proves amb extraterrestres. Després de llançar la proposta a Facebook, el jove va rebre la visita de l’FBI. Va haver de convèncer als agents que tot plegat només era un joc que s’havia magnificat.

Però el que va començar com la seva “idea divertida per a una pàgina de memes” s’ha descontrolat. I, en el remot comtat de Lincoln, en el sud de Nevada, envoltades de paisatges àrids i camins polsosos, les localitats de Rachel i Hiko, de només 173 habitants, tenen ara un gran problema a la vista.

La misteriosa àrea de proves militars, associada durant molt de temps amb les teories de conspiració sobre visitants extraterrestre, espera ara que milers de persones es reuneixin per a dos festivals, l’Alienstock i l’Storm Area 51 Basecamp.

Per als habitants d’aquesta zona dels Estats Units, segurament, els únics extraterrestres seran els milers de visitants que els volen envair per uns dies.