Matrimonis de plaer, la prostitució religiosa


TONI AYALA (text)

Una investigació de la BBC sobre agències matrimonials a càrrec de clergues situades prop d’alguns dels santuaris més importants de l’Iraq ha revelat una pràctica de prostitució sota l’empara de la religió.

Segons s’ha pogut demostrar, la major part dels líders religiosos contactats estaven disposats a proporcionar “matrimonis de plaer” per a períodes molt curts per a possibilitar el sexe amb dones i, fins i tot, menors d’edat de fins a 9 anys.

En la pràctica, els clergues actuen com a proxenetes, esgrimint la figura de l’anomenat “matrimoni de plaer” -nikah mut’ah-, una polèmica pràctica religiosa usada pels musulmans xiïtes que consisteix en un matrimoni temporal pel qual la dona rep diners. Als països de majoria sunnita, l’anomenat matrimoni ‘misyah’ compleix una funció similar.

Segons la investigació, aquests clergues sostenen que la Xaria no imposa límits temporals als matrimonis de plaer, de manera que un home es pot casar amb una noia per a mitja hora, una hora o el temps que desitgi, sempre que pagui.

En el cas de les menors, els clergues només posen com a condició que la nena no perdi la virginitat, segons ha revelat el documental de la BBC. El sexe anal sí que estaria permès.

Després de 15 anys de guerra, es calcula que un milió de dones iraquianes han enviduat i moltes més han estat desplaçades. La pobresa les abocaria a aquests matrimonis de plaer emparats pels clergues religiosos.