‘Canvifest!’ a favor de la inclusió social


CLICOP (text) / CANVIFEST! (fotos)

Aquest dissabte, 26 d’octubre, arriba al recinte de la fàbrica de Can Ricart, al Poblenou, la primera edició del Canvifest!, “una jornada social i musical on hi participaran entitats socials i artistes, que oferiran activitats per a tots els públics, combinat l’art, la gastronomia del món, tallers i, sobretot, mola música”, segons detallen els organitzadors.

El festival neix “amb l’objectiu de recaptar fons i unir forces entre dues entitats compromeses amb la inclusió social: d’una banda, Open Cultural Center, que dona suport als refugiats amb diferents projectes, el més important dels quals és una escola a Grècia a la frontera amb Macedònia del Nord. D’altra banda els Dj’s pel canvi, una associació sense ànim de lucre que realitza projectes, col·laboracions i esdeveniments amb la música com a eina d’inclusió”.

Per a l’ocasió, l’organització ha programat un extens calendari d’activitats, que barregen diferents disciplines. Entre els músics que participaran en el festival solidari hi ha Lauren Nine, Imar Imar (Tversky), Dj Thompson, Reperkutim, Rodautors, i Dj Missuri i Pep Garcés. “Tots ells i els seus equips tècnics s’han ofert per actuar de franc i així contribuir al projecte social”, destaca l’organització.

El festival oferirà també diferents opcions de “menjars del món”, com ara hamburgueses de La Melosa, african street food de Diomcoop, gastronomia síria d’Open Cultural Center, pastisseria vegana, entre moltes més opcions culinàries.

Tot el que es recapti a les barres durant el festival, es destinarà a ambdues organitzacions per als seus projectes”, detallen els promotors, però també “hi haurà una mostra d’entitats que hi donen suport, els Amics CanviFest!: Fundació Ludàlia, Casal Lambda, Assamblea Las del Barrio, Taller21: Marta Gea i TamiNeko, Diambaar, Fundació Cromosuma, Associació Artenea”.

L’escenari triat per a la primera edició del Canvifest!, que se celebra a l’aire lliure, és la fàbrica de Can Ricart, al Poblenou, un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional que ha sobreviscut gràcies a una intensa lluita veïnal i que s’ha convertit en un Centre Cultural i Casal de Joves.

Horari d’activitats

11:00h – Obrim Canvifest!

11:15- 12:15h – Zumba by Alexis Rosales y Nayima

12:15h – 13:05h – Concert “Els Cracks d’Andi”

13:05h – 13:40h – Batucada Reperkutim

13:45h – 15:00h Dj Thomson

15:15h – 16:15h Associació Rodautors

16:30h – 17:30h Lauren Nine

17:45h – 18:45h Imar Imar

19:00h – 20:15h Pep Garcés

20:30h – 22:00h Dj Missuri

Activitats per a petits i grans

11:30 – 12:00h: Conte interactiu by Open Cultural Center

13:00h – 13:45h Espai musical by Fundació Cromosuma

A partir de les 11:00h: Fes de Dj per un dia by Plastic Academia

12:40h a 13:40h “Jo punxo i tu pintes” by Artenea