Jo punxo i tu pintes


ALBERT MALDONADO (DJ PEL CANVI)

Artenea és una entitat sense ànim de lucre, creada el 2009, que realitza un munt d’activitats per a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant Art-Teràpia i Teràpies Alternatives.

Els dimarts fan el taller de pintura, on joves amb discapacitat intel·lectual s’expressen a través de les diferents tècniques. Són molt dinàmics. Van canviant el format i com s’enfoquen aquests tallers, que potencien la creativitat dels joves. I sempre exposen alguns dels resultats finals.

Des de Dj’s Pel Canvi vam pensar que, a través de la música, es podria potenciar encara més aquesta expressió artística.

Des d’Artenena ens comenten, llavors, que sempre utilitzen la música en el taller. I, com que és una entitat amb la qual ja ens coneixem des de la nostra fundació, ja hi volíem col·laborar des de Dj’s Pel Canvi.

D’aquesta forma, va sorgir l’activitat ‘Jo punxo i tu pintes’, que vam estrenar el passat dimarts 5 de febrer al Casal de Barri Congrés-Indians.

En aques cas, vàrem optar per una live (música creada per Dj Missuri) per acompanyar als joves en el seu procés artístic. Al final, vam acabar amb una sessió més animada i ballable.

El resultat va ser que cada jove va poder expressar-se tot el que va voler i en el moment que va voler, durant l’hora que va durar el taller de pintura.

Aquest cop els companys d’Artenea ens van sorprendre amb pintura fluorescent i un neó instal·lat a l’aula per donar més impacte al que estàvem realitzant.

Va ser una tarda increïble!