El misteri Tarantino


TONI AYALA (text)

Hi havia una vegada un director de cinema, anomenat Quentin Tarantino, qui, al seu moment, va afirmar:

“Faré deu pel·lícules i em retiraré”.

Doncs bé, el misteri cada cop està més a prop de resoldre’s, doncs Sony Pictures acaba de fer públic el tràiler del seu novè film, és a dir, el que podria ser el penúltim de la carrera d’un dels grans mestres del setè art contemporani.

No sabem del cert si és veritat que complirà o no amb aquell presagi, però, per a la seva nova pel·lícula, s’ha envoltat de grans actors i actrius, des d’Al Pacino a Tim Roth, passant per Kurt Russell, Michael Madsen, Dakota Fanning o Damon Herriman, que interpretarà el paper de Charles Manson.

I, com que aquest misteri té aspecte de fàbula, la nova pel·lícula es titula ‘Hi havia una vegada a Hollywood’. El trident estel·lar que encapçala el repartiment està format per Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie. I, si ens hem de guiar pel tràiler, el film promet bona música, molta acció i humor, unes constants en la filmografia del director de Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill, Maleïts Bastards o Django Desencadenat.

En aquesta ocasió, Tarantino ens transporta a l’any 1969, en plena ebullició del cinema comercial, per centrar-se en els assassinats de la Família Manson, una secta de Califòrnia que va matar l’actriu Sharon Tate, la dona del cineasta Roman Polanski, i altres quatre persones.

Tarantino ja ha ha causat furor entre els seus fans amb l’escena del tràiler en què l’actor Mike Moh, que interpreta al mestre d’arts marcials Bruce Lee, es dirigeix a Brad Pitt i li diu:

“Les meves mans estan registrades com a armes mortals, si ens baralléssim i et matés sense voler, aniria a la presó”.

Pitt se’l mira i, al més pur estil Taratino, li respon:

“Si mates a un altre sense voler en una baralla, vas a la presó. És homicidi involuntari”.

En qualsevol cas, encara haurem d’esperar a la propera pel·lícula per saber del cert si ‘Hi havia una vegada a Hollywood’ és el principi del final de la carrera del cineasta. El misteri Tarantino continua obert.