Música i inserció social


ALBERT MALDONADO – ALEXANDRE SURIÑACH (Dj’s pel Canvi) / JUAN FABEIRO (Educador social del CRI Can Planas)

El CRI (Centre Residencia d’Inserció Social) Can Planas està ubicat al barri de la Verneda, a tocar del Parc de Sant Martí. Una situació immillorable en un entorn ajardinat només pot aportar coses positives.

Aquest centre, que té una capacitat de 50 places, es dedica a l’atenció a les persones sense llar que estan en una situació avançada i/o consolidada de desarrelament social. S’hi ofereixen serveis que aborden de forma integral les necessitats de cada resident.

Tot i que l’accés als serveis del CRI es realitza de forma voluntària i l’acolliment és provisional, es tracta de fer participar als usuaris en el seu propi procés d’inclusió social. Tot això, amb el suport de l’equip de professionals del centre.

Les arts són una bona via per obrir camins. Tant és així que, el passat divendres 26 d’abril, es va celebrar l’activitat del Sant Jordi a Can Planas. En aquest cas, tots els centres municipals de Barcelona dedicats a l’atenció a les persones sense llar van organitzar un concurs artístic en el qual participaven tant residents com usuaris d’aquests centres. El certamen va constar de quatre categories; poesia, relat curt, dibuix i fotografia.

Unes 80 persones es van reunir per a l’entrega de premis, entre professionals, residents i usuaris dels Centres d’Horta, Meridiana- Navas, Zona Franca, Nou Barris, Santa Llüisa de Marillac i Poble Sec. A més dels propis treballadors/es i residents de Can Planas que n’era el centre organitzador.

Després del lliurament dels guardons, es va muntar un pica-pica per a tothom, en el decurs del qual va fer acte de presència, també, la música, de la mà de Dj’s pel Canvi.

L’entitat es va encarregar de musicalitzar l’activitat, aprofitant l’entorn exterior que ofereix el parc de Sant Martí, i el dia de sol que va fer durant el Sant Jordi a Can Planas.

En aquest cas, Dj Missuri i Dj MoonW van carregar els pens de hits que no van deixar indiferent ningú.

Tant és així que la festa va transcórrer amb la vitalitat que desprenen aquest tipus d’esdeveniments. Un cop més es va demostrar que les arts són profitoses i, si a sobre, n’ajuntes poesia, dibuix, fotografia, relats i música, encara més.

Ja estem pensant en la propera!