La tripofòbia i l’Iphone 11


TONI AYALA (text)

La tripofòbia és la por o repulsió que genera mirar figures geomètriques molt juntes, especialment clots i rectangles molt petits. Encara que no es pot diagnosticar clínicament, es coneix també com a fòbia al patró repetitiu.

Els investigadors, Arnold Wilkins i Geoff Cole, de la Universitat d’Essex, van assenyalar que la repulsió a aquestes formes i patrons podria tractar-se d’un mecanisme de defensa.

Això és així perquè hi ha molts animals potencialment mortals, com algunes aranyes, serps i escorpins, que tenen marques similars a les que provoquen la tripofòbia. L’aversió, per tant, a aquestes formes és una adaptació evolutiva que té a veure amb la defensa individual.

L’exemple més característic de la por que genera la tripofòbia, segons els entesos, és la figura que generen les llavors incrustades en la flor de lotus, així com l’estructura geomètrica formada per una bresca d’abelles o una esponja marina. Són formes que generen rebuig en les persones que pateixen aquesta patologia.

Doncs bé, resulta que Apple acaba de presentar el nou iPhone 11. Una de les carecterístiques del disseny és que té tres càmeres circulars en la part posterior.

I aquest dibuix que formen les tres càmeres és, precisament, causant de la tripofòbia, amb la qual cosa totes les persones que pateixin aquesta repulsió, segurament, no podran tenir mai el darrer model d’smartphone d’Apple, suposant que el volguessin comprar.

Són coses del disseny i de la ment humana.